aktuality_do_mailuarrow-backarrow-bottomauthorbasketbezbarierove_mestoblockquotebtn-arrow-backbtn-arrowcalendarcheckcheckedclosedigitalni_evidencedopravni_znaceniemailfacebookfaqfb-circlefooter-imghousehrbitovinfointuitivni_ovladanikatastralni_datalarge-arrow-bottomlinklinkedin-sidebarlinkedinlist-arrowlockloginmapamistni_komunikacemobiliar_obcemobilni_aplikacemodul_DTMmunicipalitynastaveni_roli_a_spolupracenavrhy_na_vkladnewsletterochrana_obyvatelodeslaniphonepozemkove_upravypresnostprojektantiregcountsearchservice1service2service3service4silne_zabezpeceni_a_dostupnostsmlouvy_na_klikspoluprace_nad_dokumentacispravcistavebnicisubjektysupporttechnicka_infrastrukturatriangle-bottomtrideny_odpadtwitterutilityuzemni_planverejne_osvetleniwebova_aplikaceworkerxingyoutubezadatelzelenzivotni_cyklus_stavbyzivotni_situacezrychleni_vystavby

💬 K čemu je dobrá Digitální technická mapa ČR? DTM ČR představuje obrovský krok vpřed v oblasti geodézie a územního plánování a procesu stavebním řízení. Článek si můžete přečíst zde 👉

Více informací
Zpět na všechny články
MawisUtility

Přístup ke službě MawisUtility

Udělejte si jasno v tom, jakým způsobem můžete používat aplikaci MawisUtility.

Udělejte si jasno v tom, jakým způsobem můžete používat aplikaci MawisUtility. Ta umožňuje podávat žádosti o vyjádření k existenci sítí pomocí tzv. hromadného podání.

Co je hromadné podání?

Proces hromadného podání žádostí vypadá následovně:

1. Zaregistrujete se na portálu MAWIS.

2. Vstoupíte do aplikace MawisUtility.

3. Údaje vyplněné při registraci se Vám propíší do 1. kroku podání žádosti.

4. Zakreslíte zájmové území – tedy místo, pro které chcete vygenerovat žádosti o vyjádření k existenci sítí.

5. Dostanete k dispozici seznam relevantních správců technické infrastruktury (TI), kteří působí v zájmovém území. Tedy kontakty, které je třeba obeslat.

6. Hromadné podání – vygenerujete žádosti pro všechny dotčené správce TI.

a. U některých správců je možné žádost odeslat elektronicky – MawisUtility ji odešle za vás.

b. Zbylé správce je třeba kontaktovat po staru – poštou, či navštívit osobně. Pro ty jsou připraveny kompletně předvyplněné žádosti k vytištění.

Vytvoření aplikace bylo časově i finančně náročné a proto jsme pro její fungování nastavili určitá pravidla. Stavitelů z řad běžných občanů se ale tato pravidla dotýkají jen minimálně.

Získávání žádostí se váže vždy k území, na kterém chcete stavět a není tedy důležité, kde máte bydliště.

Fyzická osoba – přístup zdarma

Jako fyzická osoba máte nárok na tři hromadná podání za rok zdarma v případě, že samospráva vašeho kraje či města pro své obyvatele zajišťuje využití služby MawisUtility na svém území.

Tato varianta pokryje potřeby každého běžného občana. Seznam zapojených krajů a měst naleznete zde.

Fyzická osoba – přístup placený

Placený přístup budete chtít využít v případě, že samospráva vašeho kraje či obce nezařizuje pro občany provoz služby MawisUtility na svém území. Zda je vaše území pokryté si můžete ověřit v tomto seznamu.

Jako fyzická osoba si tedy zakoupíte kredity, které poté využijete k podání hromadných žádostí. Jeden kredit rovná se jedno hromadné podání. Pro naprostou většinu běžných uživatelů postačí nejlevnější produkt MawisUtility Standard , u kterého jsme nastavili nejnižší možnou cenu, která jistě vyváží ušetřený čas, který byste jinak strávili obíháním různých míst.

Chtěli bychom, aby MawisUtility byl zdarma pro všechny občany ČR. Proto sami aktivně oslovujeme samosprávy a postupně pokrýváme další obce i celé kraje. Pokud váš kraj v seznamu chybí, zkuste oslovit například náměstka pro regionální rozvoj a stavebnictví ve vašem kraji.

Právnická osoba / profesionální využití – jen placený přístup

Pro profesionální využití je nutné vždy využít některý z produktů , které jsou naceněny podle objemu ve kterém budete službu používat. Využít je mohou profesionálové z architektonických, projektantských nebo i realitních kanceláří.

Pokud řešíte složitější projekty, nebo máte velký tým, určitě se také podívejte na rozdíly mezi variantami standard a premium, případně kontaktujte naši podporu , kde vám rádi poradíme.

Více podobných článků

Ukázat více