aktuality_do_mailuarrow-backarrow-bottomauthorbasketbezbarierove_mestoblockquotebtn-arrow-backbtn-arrowcalendarcheckcheckedclosedigitalni_evidencedopravni_znaceniemailfacebookfaqfb-circlefooter-imghousehrbitovinfointuitivni_ovladanikatastralni_datalarge-arrow-bottomlinklinkedin-sidebarlinkedinlist-arrowlockloginmapamistni_komunikacemobiliar_obcemobilni_aplikacemodul_DTMmunicipalitynastaveni_roli_a_spolupracenavrhy_na_vkladnewsletterochrana_obyvatelodeslaniphonepozemkove_upravypresnostprojektantiregcountsearchservice1service2service3service4silne_zabezpeceni_a_dostupnostsmlouvy_na_klikspoluprace_nad_dokumentacispravcistavebnicisubjektysupporttechnicka_infrastrukturatriangle-bottomtrideny_odpadtwitterutilityuzemni_planverejne_osvetleniwebova_aplikaceworkerxingyoutubezadatelzelenzivotni_cyklus_stavbyzivotni_situacezrychleni_vystavby

💬 K čemu je dobrá Digitální technická mapa ČR? DTM ČR představuje obrovský krok vpřed v oblasti geodézie a územního plánování a procesu stavebním řízení. Článek si můžete přečíst zde 👉

Více informací
Zpět na všechny články
Mawis

MAWIS portál pro stavebníky a investory

Představujeme novou vizuální komunikaci.

MAWIS portál vyvíjí firma Hrdlička již od roku 2010. První a zákazníky nejvyužívanější službou je MawisUtility (dříve UtilityReport), která pomáhá stavebníkům hromadně podávat žádosti o vyjádření k existenci sítí všem správcům. Rychlé, přehledné a správné vyjádření potřebuje každý stavebník pro získání povolení ke stavbě.

MAWIS měl vždy ambici stát se místem pro geoslužby využívající data o zemském povrchu pro stavby, jejich plánování, realizaci i provoz. Aplikace umí pracovat s geodetickými zaměřeními, daty inženýrských sítí, technickými mapami, pasporty či dalšími mapami pro analytické činnosti.

S touto myšlenkou Hrdličkové spustili několik služeb pro český i zahraniční trh, který využívají správci sítí, stavebníci a obce s kraji, ale také veřejnost. V roce 2020 byla vytvořena služba MawisPhoto, která pomáhá rychle a přesně dokumentovat stavby ve 3D pomocí mobilního telefonu. Zároveň slouží jako agendový systém v rámci řízení lidských zdrojů na stavbě.

Poslední novinkou jsou pokročilé analytické nástroje pro práci s geodaty sloučené ve službě MawisTools. Jejich funkce ocení hlavně geodeti, projektanti a geoinformatici. Vyhledávání dotčených parcel v katastru nemovitostí či půdních bloků z LPIS jsou nyní hlavním tahákem v celkovém balíčku.

Abychom mohli MAWIS portál v budoucnu rozšiřovat o další služby, rozhodli jsme se celý systém renovovat. Zároveň s tím jsme vytvořili novou grafickou identitu a sjednotili pojmenování služeb. Uživatelské rozhraní budeme nadále vylepšovat a posouvat ke spokojenosti našich zákazníků.

Tým služeb MAWIS

Více podobných článků

Ukázat více